CaZ GüNDeM İsTaNbUl....

New York'ta okuyan Amerikalı öğrenciler ve İstanbul'da okuyan Türk öğrenciler video konferans yoluyla aynı anda Amerikalı Caz Grubu Maurice Brown Effect ve Klarnet sanatçısı Selim Sesler ve müzik grubunu dinledi.

Etkinlik, Weill Müzik Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan kültürel değişim programı “Küresel Karşılaşmalar” kapsamında gerçekleşti.

Öğrencilerin müzik aracılığıyla kaynaşmasını amaçlayan programda, İstanbul ve New York'tan bir grup lise öğrencisi, eş zamanlı olarak iki ülkenin müziklerini dinlediler ve bilgi paylaşımında bulundular.

New York'tan 350, İstanbul'dan 300 olmak üzere toplam 650 öğrencinin, karşılıklı bir müzik deneyimi ve kültürel değişim etkinliğini paylaştıkları programı, İstanbul'da Jülide Ateş ile yardımcısı Misty Tolle, New York'ta Russell Granet ile David Beach sundu.

Johnson, Nisan 2009'da Türk müzisyenlerin New York'a, Amerikalı müzisyenlerin de İstanbul'a gideceklerini, Mayıs ayında ise Türk öğretmenlerin New York'a bir haftalığına yeniden geleceklerini belirterek, “Umarız bu paylaşım hayat boyu sürer” dedi.


Kaynak:Hürriyet

0 yorum: