Hayata Güzellik Katanlar ...

Son dönemde internet de dolaşan videoyu siz de görmüssünüzdür.

Görmediyseniz bu satırların sonunda büyük bir keyifle izleyeceğiniz BÜMK Caz Korosunun İstanbul Metrosunda tamamen spontane çektikleri tanıtım filmlerini izleyeceksiniz.

Bu tanıtım filminin yapılmasının aslında bir amacı var.BÜMK Caz Korosu 10 - 17 Temmuz 2011 de Dünya Koro Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı!Ve gidebilmek için de acilen sponsor desteğine ihityaç duymaktalar!

Bu video kısa zamanda binlerce kişiye ulaştı ve koro üyeleri bir çok tv programına da katılmaları yöünde teklif almakta !!

Kısacası amaçlarına ulaştılar diyebiliriz.

Kendilerini çok uzun zamandır takip eden bir dinleyici olarak bu tanıtım için çok geç bile kalındığını ve her türlü desteği sonuna kadar hakettiklerini söylemeden geçemeyeceğim...

Peki Kimdir BÜMK CAZ KOROSU :

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesinde 1994 yılında kurulmuş olan Caz Korosu, standart caz parçalarının koral aranjmanlarını seslendirmek ve çok sesli müziği tanıtmak amacıyla yola koyulmuştur. İlk konserini 1995 yılında vermiş olan koro, 2001 yılından itibaren şarkıların a cappella (eşliksiz) aranjmanlarını söylemeye başlamış ve bu konuda bir ilk olma özelliğini kazanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi'nde verdiği konserlerde ve gerek yurt icinde gerekse yurt disinda ciktigi turnelerde büyük beğeni toplayan BÜMK Caz Korosu, 2008 yılında 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali Genç Caz Değerlendirme Konseri'nde 1. olup, festivalde sahne almaya hak kazanmıştır.

Her sene farkli ve yeni bir kadro ve proje ile ilklere imza atmaya devam eden BUMK Caz Korosu, bu sene ise gospel ve latin agirlikli bir repertuvar uzerinde calisan yaklasik 40 kisilik 2011 kadrosuyla Şubat 2011’den bu yana Türkiye’nin dört bir yanında 25 konser vermiş, her noktada yoğun ilgiyle karşılaşarak, buluştuğu binlerce dinleyicisinden aldığı çok olumlu ve coşkulu tepkilerle İstanbul’a dönmüştür.

oro son olarak Temmuz 2011’de Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenecek olan Dünya Koro Şampiyonası’a kabul almış ve bu yarışma için hazırlık sürecine girmiştir. Geçtiğimiz yaz Çin’de de yaptığı gibi, uluslararası platformlara çoğunlukla Türkiye’den eserler taşımayı esas alan Bümk Caz Korosu, Avusturya’daki bu şampiyonada, yarışacağı 3 kategoride Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine ve güzel başarılarla yurda döneceğine inanmaktadır.


0 yorum: