JAZZ DANCE

Bahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamışken ve hepimizin içinde bir forma girme heyecanı varken spor salonları dışında kendine aktivite arayanlara dans acil servis gibi yetişiyor imdada...

Türü ne olursa olsun dans kadar insanı başka dünyalara taşıyan kendini iyi hissettiren bir branş yok...

Dolayısı ile içinde Jazz geçen herşey bizim konumuz olduğuna göre ve dans, jazz kadar bizi başkalaştırdığına göre figürleri, ritmi, hikayesi ile bambaşka olan jazz dance bu haftaki blog konumuz oluyor...

Ülkemizde dans yarışmaları ile tanınan bu dans türünün çok eskiye dayanan bir geçmişi bulunmakta.

Jazz Dans, Broadway Show ve sinemalarında kullanılmaktadır. Baleye kıyasla, Jazz Dans çok daha güncel ve modern bir dans türüdür.

Amerika´da Birinci Dünya Savaşı´nın sonunda halkın savaş bunalımını ve sıkıntısını üzerinden atmak istediği bir dönem başlamıştı. Özellikle "kayıp jenerasyon" olarak adlandırılan gençler sosyal hayatlarında yeni bir arayış içine girdiler. Bunun sonuçlarından biri de gece kulüplerinde, kabarelerde ve dans salonlarında savaş öncesine göre daha farklılaşan yeni bir dans şekliyle ortaya çıktı.

Bu dansta eskiye göre sık sık partner değiştirmeyi normal karşılayan, daha yakın ve daha gayri resmiydi ve sadece bir tek müzik tarzı bu dansa uygundur: Jazz.

İlk bakışta Jazz Dans çok kolay ve eğlenceli gibi görünse de, esasında oldukça fazla form isteyen bir dans türüdür.

Dans tekniklerinin öne çıktığı bir dans türüdür. Genellikle güncel müziklerle birlikte vücut hareketlerini baz alan danstır. Partnersiz yapılır. Bu konuda dünyada ün yapmış isim ise Michael Jackson'dır.

Bilgi:www.residance.net

Jazz Dance için bir çok kurs artık sınıf açmakta ve oldukça da ilgi görmektedir.

Özellikle içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsızlık verdiğini göz önüne alırsak ilaç niyetine öneriyorum ucundan kıyısından yapmaya çalışan biri olarak : )

Alttaki video da yazımızın bonusu...
Bir dans okulunda 2 dakikalık bir koreograf...Çalışın sizinde olur :)
Herkese mutlu haftalar...

0 yorum: